Legepladsen

Vores legeplads har gennem tiden udviklet sig fra en stenørken til et meget frodigt grønt miljø med mange planter og legemuligheder.

Vi har bestræbt os på, at legepladsen skal tilgodese børnenes udviklingsmæssige behov hvad enten de er 1 eller 6 år uden at være opdelt for små og store.

Vi er nu landet på mange små områder med en lille og en stor sandkasse,  masser af plantekasser som børnene har været med til at samle og plante grøntsager i, som f.eks. tomater, peberfrugter, purløg, og som de er med til at passe og vedligeholde når de vander med små vandkander, og til tider beslutter sig for at plukke og spise nogle af tomaterne fordi de ser dejlig røde og modne ud.

Vi har bordebænke som vi sidder og tegner ved, spiller spil, eller bare snakker mens vi ser på de andre der leger, cykelbane, “skov” og græsplæner, bakke med indbygget hule, legehuse og rutchebane og klatreredskaber.

Det er meningen, at legepladsen løbende skal kunne ændres, så den tilgodeser børnenes behov. Vi er ligeledes opmærksomme på at benytte os af årstidsbestemte materialer og legetøj såsom store håndtérbare kridt til små børnehænder om foråret, sommeren og efteråret,  at tage de store dinosaurer ud som kan tåle alt slags vejr, og som børnene kan lege med i sandkassen, vandpytten, mudderet eller på et tæppe under vores æbletræ.

I foråret 2023  har vi fået nye grønne hegn/stakit.